Välkomna på Vattendragsvandring längs Verkeå!

Välkomna på Vattendragsvandring längs Verkeå!

Lördag den 6 november bjuder LIFE CONNECTS in till Vattendragsvandring vid de restaurerade sträckorna vid Verkeån. Under dagen får vi lära oss mer om djuren som finns under ytan och varför det är viktigt att återskapa livsmiljöer för åns invånare.

Verkeån är ett av Österlens större vattendrag och mynnar i Östersjön. Tillsammans med vår guide Anders Eklöv får vi lära oss om hur inventering efter fisk går till med hjälp av elfiske, studerar bottenfaunan i ån och vilka restaureringsåtgärder som genomförts i Verkeån.

Nu när hösten är här innebär det att havsöringen går upp i våra åar för att leka. Med lite tur och skicklighet kanske vi lyckas upptäcka några av dessa havsöringar som finns i Verkeån just nu. Har vi extra tur kanske vi till och med kan se när de leker.

Eftersom fika är ett måste när man är ute i naturen, så bjuds det såklart på kaffe och enklare tilltugg. Samling sker 11.00 vid parkeringen till Hallamölla och vattenfallet. Vattendragsvandringen varar cirka tre timmar till cirka 14.00.

Anmälan krävs för detta event och max antal deltagare är 20 personer, först till kvarn gäller. Anmälan sker till ebbe.berglund@sportfiskarna.se

Hoppas vi ses!

Add comment

Privacy Preference Center